html templates





 De gouden start
voor uw kalf
 

Minder indigestie en meer Gemiddelde Dagelijkse Groei

Mobirise

Spijsverteringsstoornissen bij kalveren zijn de belangrijkste oorzaak van mortaliteit en van morbiditeit in een rundveebedrijf.


Ze zijn zowel ongunstig voor de gezondheid van het dier als voor de Gemiddelde Dagelijkse Groei (GDG) en daarom moet men zo efficiënt mogelijk de strijd aangaan.


Ferment 2.0is het aanvullende dieetvoeder op basis van pre- en probiotica dat aangepast is aan de gastro-intestinale pH. Zijn specifieke formulering is een belangrijk hulpmiddel dat efficiënt aan deze strijd kan deelnemen.
Het bevordert ook de GDG van het dier in het kader van goede veehouderijpraktijken.

Waarom ?

  • Om de fysiologische spijsvertering te stabiliseren
  • Om de darmflora weer in evenwicht te brengen
  • Om de verteerbaarheid van biest en melk te optimaliseren

Wanneer ?


☑️   VOOR en TIJDENS het transport of het spenen 


☑️   TIJDENS de biest- of melkopname      


☑️   NA een antibioticabehandeling

Mobirise

Hoe ?

15g (= 2 doseerlepels) ‘s morgens en ‘s avonds gedurende 1 tot 4 weken



Te verkrijgen in potten van 250g en in emmers van 1,4kg

Verkrijgbaar bij uw dierenarts

Samenstelling

  • de levende gevriesdroogde bacteriën Enterococcus faecium & Lactobacillus rhamnosus, om de maag-darmflora te onderhouden.
  • dextrose, voor de smakelijkheid en als energiebron.

Wist u dat ?

Lactobacillus rhamnosus zorgt voor een lage pH dankzij de productie van (L+)-melkzuur. Hierdoor kan deze bacterie concurreren met pathogene alkaliserende bacteriën, met als gevolg dat de verteerbaarheid van de biest en de melk verbetert.


Vanaf dat de toediening van deze fermenten gestopt wordt, zal het aantal lactobacillen zeer snel verminderen, terwijl Enterococcus faecium stabiel zal blijven. Daarom is het interessant om Ferment 2.0 ononderbroken aan het kalf toe te dienen vanaf de biestopname (steriliteit van de darm bij de geboorte) totdat het kalf 3 weken oud is, aangezien er gedurende deze levensfase een verhoogd risico is op spijsverteringsproblemen.

  1. Het probioticum: Saccharomyces cerevisiae
    Biergist heeft een veelzijdige rol in het spijsverteringssysteem:

    - groei in de dunne darm van het kalf
    - groei in de pens, als floracontrole
    - bron van aminozuren, mineralen, spoorelementen + vitamine B12 & E
    - resistent in een zuur milieu

  2. De prebiotica

    - Om de « goede » bacteriën te stimuleren:
    fructo-oligosachariden (= FOS) worden exclusief gebruikt door probiotica zoals Enterococcus faecium, Lactobacillus spp. & Bacteroides spp., wat de intestinale ontwikkeling van deze probiotica bevordert.

    - Om met pathogene bacteriën te concurreren:
    mannan-oligosachariden (= MOS) werken als een val voor E. coli. Zij bootsen de bindingsplaats (« mannose-bearing lectin ») van de darmcel na, wat de communicatie tussen E. coli en deze cel verhindert, de onmisbare etappe voor bacteriële groei en voor een mogelijke colibacillose.

Het bijzondere voedingsdoel van Ferment 2.0 is om de fysiologische spijsvertering te stabiliseren. Bijgevolg is dit een waardevol hulpmiddel in het beheer van een veehouderij in het algemeen en ook ter preventie van fysiologische stress bij het kalf. Bovendien is het complementair aan biest, melk en een andere volledige voeding, alsook aan orale rehydratie middelen indien deze nodig zijn.

Verkrijgbaar bij uw dierenarts

Verwijzingen:

(1) A.J. HEINRICHS & al., Effects of Mannan Oligosaccharide or Antibiotics in Neonatal Diets on Health and Growth of Dairy Calves, J. Dairy Sci. 86 (2003) 4064-4069

(2) J.B. EWASCHUK & al., Lactobacillus rhamnosus strain GG is a potential probiotic for calves, The Canadian Journal of Veterinary Research 68 (2004) 249-253, 2004

(3) A.Q. QUADIS & al., Effects of a Bacteria-Based Probiotic on Ruminal pH, Volatile Fatty Acids and Bacterial Flora of Holstein Calves, J. Vet. Med. Sci., 76 (6): 877-885, 2014

(4) M.L. SIGNORINI & al., Impact of probiotic administration on the health and fecal microbiota of young calves: A meta-analysis of randomized controlled trials of lactic acid bacteria, Research in Veterinary Science 93 (2012) 250–258

(5) Y. UYENO et al., Effect of Probiotics/Prebiotics on Cattle Health and Productivity, Microbes Environ. 30:2 (2015) 126–132

(6) R. DUCATELLE et al., A review on prebiotics and probiotics for the control of dysbiosis: present status and future perspectives ; Animal 9:1 (2015) 43–48




Aanvullend dieetvoeder voor kalveren tot 4 maanden. Op basis van pro- en prebiotica en aangepast aan de gastro-intestinale pH van het kalf. Bijzonder voedingsdoel: stabilisatie van de fysiologische spijsvertering. In geval van risico van spijsverteringsstoornissen, tijdens en/of na deze. Gebruiksaanwijzing: Kalf: dien 15g (2 lepels) heterogeen poeder toe, ’s morgens en ’s avonds ten hoogste 4 weken. Het poeder kan in het water of in het voer vermengd worden, biest of melk inbegrepen. Samenstelling: dextrose, fructo-oligosachariden, gist, gistproducten en maïszetmeel. Analytische bestanddelen: ruw eiwit 3,4 %, ruwe as 0,6 %, ruw vet < 0,2 %, ruwe celstof < 0,2 %, natrium 0,03 %. Toevoegingsmiddelen: Darmflorastabilisatoren: (4b1706) Enterococcus faecium DSM 7134 + Lactobacillus rhamnosus DSM 7133 = 25x10^10 CFU/kg. Bewaring: droog bewaren, op kamertemperatuur en in de originele verpakking. Voorzorgsmaatregelen: vóór gebruik, is het raadzaam uw dierenarts te raadplegen. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

© Copyright 2020 Prodivet - All Rights Reserved

Prodivet pharmaceuticals S.A. / N.V.
Hagbenden 39c, 4731 Eynatten, BELGIUM
T: +32 87 85 20 25 | M: info@prodivet.com